Speksteenkachel: 24 uur warmte in huis en toch zuinig stoken

Een speksteenkachel is een soort houtkachel die met behulp van speksteen de warmte effectief opslaat. Speksteen is een natuursteen die in staat is veel warmte te absorberen en geleidelijk weer afstaat. De kachel hoeft u daardoor maar slechts 2 tot 3 keer per dag te stoken. Ook zonder te branden blijft de speksteenkachel 24 uur stralingswarmte afgeven!

Speksteenkachel kopen

Speksteenkachels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De grootte van de ruimte is, evenals bij andere haarden en kachels, bepalend voor het type kachel. Zelfs voor kleine ruimtes hebben we een speksteenkachel, eventueel met een confectiefunctie, zodat u de ruimte snel kunt verwarmen. Daarnaast zijn er ‘met speksteen beklede’ kachels. Deze kachels warmen langer na, maar zijn niet te vergelijken met een massieve speksteenkachel.

Indien de ruimte veel oppervlakte bevat, is een groot vermogen massieve speksteenkachel aan te raden. In de meeste gevallen wordt deze kachel gebruikt als hoofdverwarming. De kachel levert heel veel warmte en moet dan ook zeker passen bij de situatie.

Merken speksteenkachels in ons assortiment

In ons assortiment beschikken we over meerdere merken speksteenkachels, waaronder:

Veiligheid en onderhoud speksteenkachel

Tijdens het installeren van de speksteenkachel zorgen we ervoor dat de kachel direct goed staat ingesteld. Let er wel op dat de vloer onder de kachel stevig is. Een speksteenkachel kan, afhankelijk van de hoeveelheid speksteen, veel gewicht hebben. Daarnaast adviseren we om het rookkanaal jaarlijks te laten vegen.

Voordelen speksteenkachel

  • Zeer hoog rendement
  • Besparen op stookkosten
  • Slechts 2 à 3 keer stoken en 24 uur warmte
  • Zowel hoofd- als sfeerverwarming
  • Eenvoudige bediening
  • Stijlvol

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een speksteenkachel? We adviseren u graag. Kom gerust eens langs in onze showroom in Tweede Exloërmond (provincie Drenthe, nabij Groningen). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. Onze adviseur komt graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

norsk kleber kristin-med-krone-1200x1000 lotum-m1-graniet

Heeft u niet een hele grote ruimte om te verwarmen dan zijn er ook kleinere speksteen kachels met eventueel een convectiefunctie, deze zijn net zo functioneel als de grotere kachels.

En dan zijn er ook nog de speksteen beklede kachels, deze hebben minder speksteen massa, waardoor het vasthouden en afgeven van de warmte minder lang is als bij de massieve speksteenkachels, maar desalniettemin heel geschikt voor de wat kleinere huizen.

Dealer van ....

Hemelvaartsdag (donderdag 9 Mei) zijn we gesloten. Vrijdag en zaterdag zijn we gewoon geopend op onze reguliere openingstijden.