Gaskachel voor sfeer en heerlijk wooncomfort

Een gaskachel of gashaard staat bekend om het bedieningsgemak, het comfort en de sfeer. In een korte tijd geeft de kachel heerlijke warmte af en dan hebben we het nog niet eens over de besparingen op de energierekening. De gaskachel van tegenwoordig is bijna niet meer te onderscheiden van de moderne houtkachel.

Gaskachel zorgt voor sfeer in huis

In de loop der jaren is de keuze in gaskachels aanzienlijk uitgebreid. In de meeste gevallen krijgt een gaskachel de voorkeur boven een houtkachel vanwege het gemak en de sfeer. Dit komt omdat de nieuwe kachels worden voorzien van decoratieve houtblokken of kiezelstenen en een nagebootst vlammenspel. Daardoor past een gaskachel in elk interieur: modern, landelijk en klassiek.

Gaskachel kopen

De technische ontwikkelingen omtrent gaskachels staan niet stil. Een gaskachel kopen is dan ook een uitstekend alternatief voor een houtkachel of een open haard. Met een los gasblokken vuur is elke open haard om te bouwen tot een gaskachel. Zonder veel breekwerk is het mogelijk om een mooi strak plateau om de haard te bouwen of een kastensysteem voor meer opbergmogelijkheden. Ook wanneer u geen open haard heeft, is dit te realiseren. In onze showroom hebben we diverse gaskachels staan. We adviseren u graag!

Merken gaskachels bij Schippers Haarden en Schouwen

Onderhoud gaskachel

Onderhoud aan de gaskachel is van groot belang om brand en andere problemen te voorkomen. Wij adviseren dan ook om de gaskachel jaarlijks een goede schoonmaakbeurt te geven, ook als de kachel in de zomer weinig tot niet brandt. Stof is een grote vijand. Door stof heeft de gaskachel meer moeite om te branden en zorgt het voor problemen bij het ontsteken. Controleer altijd het thermokoppel, de waakvlamleiding, de ontsteking, maar ook de houtstammetjes of de kiezelstenen. Daarnaast kan het glas wit uitslaan. U kunt het glas schoonmaken met zeepwater.

Voordelen gaskachel

  • Bedieningsgemak: met de hand, een afstandsbediening of variabele regeling gasvlam
  • Comfort en sfeer
  • Stijlvol
  • Gemakkelijk in bestaande open haard te bouwen
  • Meer rendement dan een open haard

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over gaskachels? Kom gerust eens langs in onze showroom in Tweede Exloërmond (provincie Drenthe, nabij Groningen). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. Onze adviseur komt graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

fairo-eco-prestige-80-hoek1 Hase luno gas

Wat betreft vrijstaand zijn er ook veel verschillende mogelijkheden en modellen. Ook als u een bestaande schoorsteen heeft met een open haard kan hier zonder al te veel breekwerk een inzethaard in op gas die u meer rendement en gemak op zal leveren.

Voor  wie niet kan kiezen tussen gas of hout is er een combinatie inbouwhaard die zowel op gas als op hout kan branden.

Met het juiste model is een gashaard een zeer stijlvolle aanvulling op je interieur.

Dealer van ...

Zaterdag 20 April zijn we een uurtje eerder gesloten. De showroom is geopend van 9.00 tot 15.00 uur. Excuses voor dit ongemak.