Rookkanalen voor veilig en energiezuinig stoken

Een rookkanaal is van essentieel belang voor een goed functionerende houtkachel, gaskachel of pelletkachel. Het type rookkanaal verschilt per haard of kachel, maar ook per ruimte, woning of bedrijfspand. Alvorens we een haard of kachel komen plaatsen, inventariseren we altijd hoe we het rookkanaal het beste dienen te monteren. Hierdoor bent u er altijd van verzekerd dat de installatie volgens de wettelijke regelgeving is uitgevoerd.

Gecertificeerde rookkanalen

Al onze rookkanalen, zowel enkel- en dubbelwandig als concentrisch, voldoen aan de Europese certificeringen voor het afvoeren van verbrandingsgassen. Daarnaast zijn de kachelpijpen ook geschikt voor het renoveren van schoorsteenkanalen.

Rookkanalen voor diverse kachels

Een rookkanaal voor een houtkachel dient aan andere eisen te voldoen dan voor een pelletkachel of een gaskachel. Er dient onder andere rekening te worden gehouden met de maatvoering (diameter), tevens dient te worden gekeken naar de wijze van afstemmen. Dit is namelijk van invloed op het brandstofverbruik en uiteindelijk op de energierekening.

Waarom rookkanaal kopen bij Schippers Haarden en Schouwen?

  • Deskundig / bouwtechnisch advies
  • Uitstekende kwaliteit
  • Voldoet aan wettelijke regelgeving
  • Diverse soorten en maten
  • Nazorg

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over rookkanalen? We adviseren u graag! Kom gerust eens langs in onze showroom. Hier hebben we diverse rookkanalen op voorraad liggen. We zijn onder ander dealer van Isoduct, Holeterm en Metaloterm.

Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen te bespreken.

 

 

 

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

holeterm

Wij leveren haarden door heel Nederland maar het merendeel in :

GRONINGEN

DRENTHE

FRIESLAND

Dealer van...

Zaterdag 20 April zijn we een uurtje eerder gesloten. De showroom is geopend van 9.00 tot 15.00 uur. Excuses voor dit ongemak.