Hout gestookt

Wat is er fijner dan lekker opwarmen bij een houtkachel of houthaard. De warmte is heerlijk intens en het vlammenspel prachtig om naar te kijken. Hout stoken is een gezellige sfeervolle manier om uw huis te verwarmen.

Er zijn verschillende manieren om hout te stoken, de bekendste is waarschijnlijk de vrijstaande houtkachel van dik staal met veelal convectiewarmte of gietijzeren kachels die een heerlijke stralingswarmte afgeven, of wat dacht je van extra accumulerende stenen die dezelfde functie hebben als een speksteenkachel.

Ze zijn er in heel veel soorten en maten van rond en hoog tot laag en vierkant vooral in zwart en grijstinten maar ook in kleur zijn er prachtige modellen verkrijgbaar.

Speksteen kachels zijn er ook in verschillende maten en vormen voor het verwarmen van een heel huis tot de wat kleinere modellen, maar wel met een lange na -warm tijd en bijvoorbeeld met een aparte convectiefunctie.

 

DIJON_1

Max Blank Dijon hout-pellet combikachel
DIJON_1

Reny retro

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

Een inbouwhaard met draaideur of liftdeur met een mooie ombouw en een plateau of kastenwand, behoort ook tot de mogelijkheden, de variaties zijn eindeloos.

Ook als u een bestaande schoorsteen heeft met een open haard kan hier zonder al te veel breekwerk een inzethaard in die u meer rendement op zal leveren.

Tot slot zijn er ook nog de combinatiekachels, een inbouwhaard die op zowel hout als gas kan branden of een vrijstaande kachel die op hout en pelletkorrels brand.

Dealer van ....