Houtkachel kopen? Meer sfeer in huis én energiezuinig

De houtkachel is de laatste jaren flink in opmars. Naast dat hout stoken energiezuinig is, zorgt het ook nog eens voor sfeer in huis. Hoe groot of klein de ruimte ook is, houtkachels zijn er in verschillende soorten en maten. We hebben dan ook altijd een kachel in ons assortiment die aan uw wensen en situatie voldoet!

Houtkachel kopen

Een houtkachel kopen is een mooie, energiezuinige investering. In onze showroom hebben we vele modellen staan van groot tot klein, van rond tot vierkant, met een draai- of een liftdeur en in meerdere kleuren van zwart tot diverse grijstinten. Indien gewenst bouwen we om de houtkachel een prachtige inbouwkast of plateau geheel naar wens. In overleg is er veel mogelijk!

Houtkachel van traditioneel tot modern

Hout stoken kan op verschillende manieren. De bekendste manier is de traditionele vrijstaande houtkachel. Deze kachel is gemaakt van dik staal en zorgt veelal voor convectiewarmte. Daarnaast is er ook nog de gietijzeren houtkachel die heerlijke stralingswarmte afgeeft. Voor wie van strak en modern houdt, heeft keuze uit kachels met extra accumulerende stenen welke dezelfde functie hebben als een speksteenkachel. U kunt ook kiezen voor een houtkachel die op zowel hout als pellets brandt. De zogenaamde combinatiehaard.

Inzethaard

Beschikt u over een bestaande schoorsteen met openhaard? Zonder veel breekwerk is het mogelijk om een houtkachel te plaatsen. Een inzethaard levert meer rendement dan een open haard.

Merken houtkachels bij Schippers Haarden en Schouwen

Onderhoud houtkachel

Het onderhoud aan de houtkachel is minimaal. Wij raden aan om minimaal een keer per jaar het rookkanaal of de schoorsteen te laten vegen. Op deze manier verkleind u de kans op brand of rookontwikkelingen

Voordelen houtkachel

  • Rendement behalen van 75% tot 85%
  • Hout is een goedkope brandstof
  • Geeft veel warmte
  • Sfeervol vlammenspel
  • Diverse modellen

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over houtkachels? Kom gerust eens langs in onze showroom in Tweede Exloërmond (provincie Drenthe, nabij Groningen). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.

DIJON_1

Max Blank Dijon hout-pellet combikachel
DIJON_1

Reny retro
Wij adviseren u graag!

0599 671 700

Een inbouwhaard met draaideur of liftdeur met een mooie ombouw en een plateau of kastenwand, behoort ook tot de mogelijkheden, de variaties zijn eindeloos.Ook als u een bestaande schoorsteen heeft met een open haard kan hier zonder al te veel breekwerk een inzethaard in die u meer rendement op zal leveren.

Tot slot zijn er ook nog de combinatiekachels, een inbouwhaard die op zowel hout als gas kan branden of een vrijstaande kachel die op hout en pelletkorrels brand.

Dealer van ….

Hemelvaartsdag (donderdag 9 Mei) zijn we gesloten. Vrijdag en zaterdag zijn we gewoon geopend op onze reguliere openingstijden.