Elektrische haarden voor sfeer zonder echt vuur

Een elektrische haard of kachel is een ideale oplossing voor als u geen mogelijkheden heeft voor een rookkanaal. De elektrische haard of kachel geeft dan wel geen echt vuur, zoals een houtkachel of een pelletkachel, maar zorgt wel direct voor sfeer middels een realistisch vlammenspel.

Elektrische haard of kachel kopen

Ons assortiment elektrische haarden en kachels bestaat uit systemen met diverse stijlen en mogelijkheden. Een elektrische haard geeft weinig warmte (maximaal 2 Kw), maar is bijna niet meer te onderscheiden van een hout-, pellet- of gaskachel. Afhankelijk van het budget en de wensen kunt u een haard laten plaatsen met LED-verlichting, waterdamp en lichtprojectie. Er zijn ook elektrische haarden die zelfs het zachtjes knisperen van hout nabootsen!

Systemen elektrische haarden of kachels

 • Dimplex Opti-Virtual
  Deze technologie (HDTV) bootst de vlammen en vonken na. In de haard liggen driedimensionale houtblokken met opgloeiende LED’s, waaruit vonken lijken te springen. Dit systeem voorziet de haard tevens van het geluid van knisperend haardhout. Een elektrische haard of kachel met Dimplex Opti-Virtual zorgt voor dezelfde beleving als een houtkachel.

 

 • Dimplex Opti-myst
  Een elektrische haard of kachel die voorzien is van Dimplex Opti-myst® technologie bootst vlammen na middels een vernevelaar. Onder het gloeibed is een watertank geplaatst die de waternevel produceert. Achter de watertank zijn lampen gevestigd, die de lucht verwarmen. De opstijgende waternevel wordt over het gloeibed verdeeld en reflecteert in het LED- of halogeenlicht.De vlammen in een elektrische haard met Dimplex Opti-myst zijn regelbaar en volkomen veilig. De waterdamp is vrij van fijnstof en draagt bij aan een goede vochthuishouding in de woning.

  Bij Schippers Haarden en Schouwen zijn elektrische haarden met Dimpex Opti-myst zijn in diverse modellen verkrijgbaar, waaronder:

  • met een ingebouwd verwarmingselement, regelbaar in twee standen.
  • met een aansluiting op de waterleiding (e-matrixmodel van Faber).

 

 • Optiflame®
  Dit systeem bootst vlammen na middels spiegelbeelden. Op een bewegende as, een soort propeller, zijn spiegels bevestigd. Hierdoor ontstaat een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak. Hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, des te realistischer het flakkeren van de vlammen.In de elektrische haarden met Optiflame® schijnt licht van onderaf op de houtblokken en / of kolen in het vuurbed. Dit zorgt voor een realistisch mogelijk gloei-effect.

Bestaande schouw of haard

Indien u over een bestaande schouw of open haard beschikt, is het zelfs mogelijk om een elektrische cassette of een vrijstaande elektrische haard of kachel te plaatsen. Een schouw of plateau, met of zonder opbergsysteem, laten bouwen behoort ook tot de mogelijkheid. Om een duidelijk beeld van de elektrische haarden te krijgen, hebben we in onze showroom enkele opstellingen staan.

Voordelen elektrische haard of kachel

 • Geen rookkanaal of schoorsteen nodig
 • Gemakkelijk in bestaande open haard te bouwen
 • Echt vlammenspel
 • Comfort en sfeer
 • Stijlvol

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over elektrische haarden of kachels? Kom gerust eens langs in onze showroom. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. Onze adviseur komt graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

elektr thumb-3-step-opti-myst-1419350781jpg

Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch, een stopcontact en u heeft de gezellige sfeer van een vuurtje in huis!

Hemelvaartsdag (donderdag 9 Mei) zijn we gesloten. Vrijdag en zaterdag zijn we gewoon geopend op onze reguliere openingstijden.