Pelletkachel: lage stookkosten en toch altijd heerlijk warm

Een pelletkachel zorgt evenals een houtkachel voor een gezellige sfeer en warmte in elke ruimte. Met slechts één druk op de knop gaat de pelletkachel aan. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat de ruimte de ideale temperatuur behoudt. U hoeft nergens meer naar om te kijken.

Pelletkachel kopen

Een van de voordelen van een pelletkachel is de besparing op uw energierekening. De kachel is in te stellen op het aantal graden en de convectielucht. Vervolgens wordt automatisch de verbranding berekend, zodat de pelletkachel altijd de perfecte dosering pelletkorrels krijgt toegediend. Dit zorgt voor een zeer hoog rendement. Tijdens koude, donkere dagen is dat zeker een fijne gedachte. Deze kachels zijn voorzien van een timer, zodat per dag het tijdstip is in te stellen waarop de kachel dient aan te gaan.

Tegenwoordig zijn er zelfs pelletskachels die met de smartphone kunnen worden bediend. Na een lange dag werken komt u nooit meer in een koud huis.

Veiligheid en onderhoud pelletkachel

Pelletkachels zijn standaard voorzien van sensoren die waarschuwen bij oververhitting. De kachel zal vanzelf uitgaan of alarmeren. Dit geldt ook bij een onjuiste verbranding. Tijdens het monteren van de pelletkachel zorgen we ervoor dat de kachel direct goed staat ingesteld.

Het rookkanaal is bij een pelletkachel even belangrijk als bij een houtkachel, het is tenslotte ook houtverbranding. Een geveldoorvoer is daarom niet toegestaan. Wij informeren u graag hoe de afvoer van een pelletkachel bij u het beste kan worden geplaatst.

Om eventule brand of rookontwikkelingen te voorkomen, adviseren we om de kachel en het rookkanaal ieder jaar van onderhoud te voorzien.

Merken pelletkachels Schippers Haarden en Schouwen

Voordelen pelletkachel

  • Zeer hoog rendement
  • Besparen op stookkosten
  • Veilig: voorkomt oververhitting
  • Milieu: weinig uitstoot fijnstof
  • Eenvoudige bediening
  • Comfort en sfeer
  • Stijlvol

Schouw en plateau pelletkachel

Bij Schippers Haarden & Schouwen vindt u altijd een pelletkachel die aan uw wensen voldoet. In onze showroom staan vele modellen in diverse kleuren en vermogen. Daarnaast heeft u de keuze uit vrijstaande kachels, inbouw- of inzetkachels en combinatiekachels (zowel pellets als hout).

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over pelletkachels? We adviseren u graag. Kom gerust eens langs in onze showroom in Tweede Exloërmond (provincie Drenthe, nabij Groningen). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0599 – 671700 of vul het contactformulier in. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Wij adviseren u graag!

0599 671 700

Rave80_origineel

Er zijn veel verschillende modellen, kleuren en vermogens beschikbaar als vrijstaande-, inbouw- en inzetkachel.

Voor wie het gemak van het pellets stoken wil, maar ook nog graag hout stookt zijn er ook hout/pellet combinatiekachels met automatische toevoer of met handmatige invoer. Kortom vele mogelijkheden voor een nieuw soort verwarmen.

Dealer van …

Hemelvaartsdag (donderdag 9 Mei) zijn we gesloten. Vrijdag en zaterdag zijn we gewoon geopend op onze reguliere openingstijden.